Veelgestelde Vragen

Hieronder een overzicht van veelgestelde vragen.

Wat voor Pieten zijn er aanwezig?

Sinterklaas komt met twee pieten. Sintercircus Utrecht volgt qua uitstraling de wijze zoals pieten ook op televisie te zien zijn.

Wat voor voorstelling is het?

Sinterklaas wilde graag de voorstelling van het Magic Circus zien. Je ziet dus een moderne, gezellige voorstelling met acts van Magic Circus én Sinterklaas komt op bezoek én zal zelf ook in de piste optreden. Hij wilde nog niet verklappen met wat, maar gezien zijn leeftijd lijken rare gevaarlijke fratsen aan de trapeze ons zeer onwaarschijnlijk. Wat hij wel gaat doen? Geen idee!

Kan ik ook aan de deur kaarten kopen?

Een circustent heeft geen deur, maar voor de tent staat wel een kassa en lekkernijenwagen waar je vanaf een uur voor elke voorstelling nog kaarten kan kopen. Zolang als deze niet al allemaal online verkocht zijn natuurlijk.

Mag ik de voorstelling filmen?

Nee. Net als in het theater mag de voorstelling niet gefilmd worden. Fotograferen mag wel, maar uitsluitend voor privégebruik en zonder het gebruik van scherpstellichtjes of flitsers.

Waarom kan ik geen kinderwagen of buggy meenemen? Het is toch een kindervoorstelling?

Het Sintercircus Utrecht is een familievoorstelling in een circustent. Voor de veiligheid van de bezoekers staat de brandweer niet toe dat er buggies of kinderwagens meegenomen worden. Deze kunnen in het onwaarschijnlijke geval van een calamiteit de vluchtwegen blokkeren. Dit is niet anders in de theaters en heeft dus niets te maken met de doelgroep van een voorstelling. Lekker thuislaten dus, met de bus kan je direct voor de deur uitstappen.